GINOP-1.3.7-19

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a GINOP-1.3.7-19 „Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kkv-k számára” című felhívás. A pályázati felhívásra a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség pályázatot nyújtott be. 2020. június 2-án a projektet a Pénzügyminisztérium pozitív támogatási döntésben részesítette.

Áttekintés

Kedvezményezett neve: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Külgazdasági és Külügyminisztérium

Projekt címe: Fit for Export

Szerződött támogatás összege: 1.500.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A hazai KKV-k nemzetközi piacon való megjelenésének előkészítése, támogatása, célzott tanácsadással, képzéssel és egyéni felkészítéssel.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.31

Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.7-19-2020-00001

Projekt célcsoportja

A konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező, űriparhoz kapcsolódó, vagy az űriparba belépni készülő, vagy ezeknek a vállalkozásoknak eszközöket, komponenseket gyártó mikro, kis- és középvállalkozások, amelyek a fejlesztésük eredményeként képessé válnak a nemzetközi piacon megjelenni vagy a nemzetközi beszállítói láncban előrelépni, termelékenységüket és hatékonyságukat tovább javítani.

Projekt célja

A konzorciumban megvalósuló projekt átfogó célja az ad hoc jelleggel exportáló kkv-k helyett növekedjen a stabil, rendszeresen exportáló, külpiacon jelen levő kkv-k száma, továbbá támogassa a hazai kkv-k hálózatosodását, nemzetközi értékláncokba történő bekapcsolódását. 

A KKM által megvalósított projektrész célja elsődleges célja a  hazai az űriparral foglalkozó vállalkozások regionális külpiaci megjelenésének támogatása, piaci potenciáljuk, releváns képességeik erősítése. A hazai űriparba belépni készülő és a már jelenlévő cégek esetében is komoly kihívást jelent a nemzetközi értéklánchoz való csatlakozás. Ezen hiányosságot felismerve kíván a projekt szolgáltatásokat nyújtani az űriparhoz kapcsolódó, vagy az űriparba belépni készülő, vagy ezeknek a vállalkozásoknak beszállító vállalkozások részére.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Űrpolitikáért és Űrtevékenységért Felelős Főosztály  anyagai elérhetőek itt és itt.